Με τα δύο σχετικά νέα εργαλεία της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ Browzine & LibKey Nomad μπορείτε να έχετε ακόμα ευκολότερη πρόσβαση στις πηγές. 


Το εργαλείο Browzine προβάλλει θεματικά όλα τα περιοδικά στα οποία έχουν συνδρομή η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). 

Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εγγραφής ώστε να είναι δυνατή η οργάνωση σε ‘ράφια’ των περιοδικών του ενδιαφέροντός σας ή η αυτόματη ενημέρωση για νέα τεύχη. 

Το εργαλείο Browzine μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. 

 

Το LibKey Nomad αποτελεί μία επέκταση για γνωστά προγράμματα φυλλομέτρησης (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge) η οποία ενημερώνει κατά την προβολή ιστοσελίδων αν τα άρθρα που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν στις συνδρομές Βιβλιοθήκης ΑΠΘ & ΣΕΑΒ.

Για παράδειγμα μπορείτε να περιηγηθείτε στην PubMed ή σε ένα άρθρο της Wikipedia. Το LibKey Nomad θα ενημερώνει με σχετικά εικονίδια αν τα άρθρα σε αυτές τις σελίδες περιλαμβάνονται στις συνδρομές ΑΠΘ & ΣΕΑΒ.   

Σημειώστε ότι για την πρόσβαση στο πλήρες κείμενο απαιτείται να είστε εντός δικτύου ΑΠΘ (χρησιμοποιήστε το VPN ή μία από τις επιλογές που περιγράφονται στη σελίδα Πρόσβαση στις πηγές: Εκτός Πανεπιστημιούπολης).